سلیمانزاده, لیلا, شادمنان, محمدرضا, پیشکار, کیان. (1394). بررسی و مقایسه ی تطبیقی بنمایه های فکری در اشعار محمدحسین و رابرت لی فراست » شهریار « بهجت تبریزی با تأکید بر الهیات، فلسفه، عشق. علمی- پژوهشی،تخصصی تفسیر و تحلیل متون زبان و ادبیات فارسی, 7(25), 97-124.
لیلا سلیمانزاده; محمدرضا شادمنان; کیان پیشکار. "بررسی و مقایسه ی تطبیقی بنمایه های فکری در اشعار محمدحسین و رابرت لی فراست » شهریار « بهجت تبریزی با تأکید بر الهیات، فلسفه، عشق". علمی- پژوهشی،تخصصی تفسیر و تحلیل متون زبان و ادبیات فارسی, 7, 25, 1394, 97-124.
سلیمانزاده, لیلا, شادمنان, محمدرضا, پیشکار, کیان. (1394). 'بررسی و مقایسه ی تطبیقی بنمایه های فکری در اشعار محمدحسین و رابرت لی فراست » شهریار « بهجت تبریزی با تأکید بر الهیات، فلسفه، عشق', علمی- پژوهشی،تخصصی تفسیر و تحلیل متون زبان و ادبیات فارسی, 7(25), pp. 97-124.
سلیمانزاده, لیلا, شادمنان, محمدرضا, پیشکار, کیان. بررسی و مقایسه ی تطبیقی بنمایه های فکری در اشعار محمدحسین و رابرت لی فراست » شهریار « بهجت تبریزی با تأکید بر الهیات، فلسفه، عشق. علمی- پژوهشی،تخصصی تفسیر و تحلیل متون زبان و ادبیات فارسی, 1394; 7(25): 97-124.
بررسی و مقایسه ی تطبیقی بنمایه های فکری در اشعار محمدحسین و رابرت لی فراست » شهریار « بهجت تبریزی با تأکید بر الهیات، فلسفه، عشق
2استادیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال. خلخال .ایران.
3عضو هیات علمی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم.جهرم. ایران.
چکیده
ادبیات تطبیقی یا همسنجی،شاخهای از نقد ادبی است که از روابط ادبی ملل و زبانهای مختلف و از تعامل میان ملّتها با یکدیگر سخن میگوید و به دیگر سخن ادبیات تطبیقی بازشناخت خود از زبان دیگری است. بر اساس این تعریف در این پژوهش سعی شده است تشابه و تفاوت طرز تفکر و اندیشههای دو شاعر معاصر ایرانی و آمریکایی یعنی محمدحسین بهجت تبریزی (1367ـ1285) و رابرت لی فراست (1963ـ1874) بررسی شده تا هم نوعی ارتباط فرهنگی میان ادبیات معاصر ایران و آمریکا برقرار کرده و هم تأثیر هر یک بر دیگری را مورد بررسی قرار دهد؛ و به این ترتیب جایگاه شعری هر یک از این شاعران بزرگ با تأکید بر الهیات و فلسفه، طبیعت، عشق و وطن مشخص گردد. چرا که در نگاه اول در کلام استاد شهریار بهعنوان شاعر معاصر شرق و رابرت لی فراست بهعنوان شاعر غرب ازلحاظ توجه به زندگی سادهی روستایی ـ عشق و نیز افکار فلسفی و عرفانی تشابهاتی به چشم میخورد؛ و این عوامل باعث شده تا هم نوعی تخیلی شیرین به اشعار این دو شاعر حاکم شود و هم شعرشان ساده و نزدیک به فهم عامه مردم باشد و در دل و روح مردم تأثیر عمیق بگذارد و نام و آوازهی شهریار و فراست را علاوه بر ایران و آمریکا به خارج از مرزهای این دو کشور نیز ببرد .